lørdag 3. juli 2010

Tigers on the run!

Enda en arbeidsdag vel overstått..

I dag var første dag med helt vanlig oppgaver, og det startet med å hente ungene og ta dem med til salaen for frokost. I dag hadde vi tilogmed norske frokostgjester. Etter å ha fått ungene tilbake igjen var jeg og Tanya satt opp på rengjøring av området bak burene. Dette er en slags "walkway" - mindre enn en meter bred, og rimelig lang (dog med hjørner). Denne må kostes, og alt av kyllingrester og tigerpoop må bort. Ikke den hyggeligste jobben, men siden walkwayen går langs burene kan vi snakke med tigerene hele veien, og det er ganske hyggelig. :)

Etter vi var ferdig med vaskingen var det tid for enrichment - denne timen bruker man på å sosialisere med dyrene. Man kan velge selv hvor man vil være; tigerene, løvene, bjørnene osv. Selvsagt ikke inne i buret, men bare gi dem litt oppmerksomhet. Jeg og Tanya valgte å gå øverst til de tigerene som aldri er ute, slik at de også kunne få litt oppmerksomhet. Ikke alle var like happy, og en av hunnene fløy på burveggen flere ganger da vi gikk forbi. Big Mac var derimot veldig hyggelig, og koste gjennom buret sitt.


Vi fant også et veldig søtt par som var veldig interesserte i å snakke litt, og lagde herlige koselyder helt fra de så oss. Litt gress gjennom burvegge gjorde oss enda mer populære. Jeg ble tilogmed slikket på hånda av en diger tigertunge! Vi tok med litt gress til Mac også, og selv om han lå og slækket så kom han med en gang han så gresset. Fine gutten! :)


Siden vi hadde avtalt å ta en tur på bensinstasjonen til lunch måtte vi passe på å komme oss ut til riktig tid. Akkurat da vi skulle gå ned walkwayen, og hadde fokuset på den nokså sinte hunnen, så vi at en tiger hoppet ut ca 20 meter foran oss. De skal selvsagt ikke være på walkwayen, men i burene og derfor trodde vi det hang en tigerboy i et bånd i andre enden, men den gang ei! Etter tigeren kom en annen tiger - begge voksne, store tigere. Akkurat der frøs blodet til is, og vi flyttet oss så raskt vi kunne bak hjørnet for å finne et sted vi kunne komme oss unna. Man vil ikke møte en (to!!) voksen tiger på et inngjerdet område som er for lite til dere begge.... Heldigvis var tigerboy'ene rett bak, og fikk tak i tigerene før de snudde i vår retning. Hadde de snudd vår vei i stedet for motsatt kunne det ha blitt riktig så skummelt!

Men all is well, og ingenting skjedde. Skalv nok litt på vei ut av Tiger Island, men nå er det jo tross alt tigere vi jobber med også - litt skumle må man forvente at de skal være. ;)

Resten av dagen inneholdt heldigvis mindre dramatikk. Jeg var i canyonen i dag, der hvor de store tigerene ligger bundet så folk kan ta bilder med dem. Vi var så heldige å få litt regn, noe som virkelig godt beviser hvor lite sannsynlig det er at kattene er dopet. De gikk fra helt komalignende til helt våkne på et par minutter, og vi måtte tømme canyonen for mennesker til det sluttet og tigerene roet seg ned igjen.

Nå har jeg nettopp vært på det ukentlige staff-møtet, som forøvrig er på thai(..), og er snart klar for meditasjon med munkene.
I morgen er jeg i baby-buret sammen med turistene, gleder meg!! :D

Ingen kommentarer: