tirsdag 20. juli 2010

Kastet av elefant på fridagen...

Da var min tredje fridag over!

Dro inn til Kanchan etter jobb på søndag, og dro så og si rett på kveldsmarkedet. Fant fort en lader til 20 kr (som de tilogmed viste meg på min egen tlf at funket), enda en gave til Anders og et par sko som matcher den ene lommeboken/vesken jeg kjøpte. Yay!! I tillegg handlet jeg et belte (siden buksene faller av meg) og en liten håndfull mer øredobber i morsomme varianter.

I tillegg bestilte jeg meg tur til dagen etter, slik at jeg skulle få med meg alle severdighetene på en dag.

Mandagen startet med frokost på Jolly Frog, før jeg ble hentet av minibussen klokken 8. Første stopp var Erawan Waterfalls, som er et 7-trinns system av fosser. Akkurat nå er det kun vann i de første seks, og i de to nederste var vannet nokså gjørmete pga. mye regn de siste dagene. Jeg hadde heldigvis gode sko, og løp nærmest oppover fjellsiden for å kommer først inn i jungelen og få litt alenetid uten masse turister rundt. Og det funket det. Jeg klatret helt opp til nivå seks og litt forbi før jeg snudde, og jeg møtte ikke folk før jeg var tilbake på nivå fem. På nivå fire tok jeg meg en dukkert i herlig friskt vann, som var mye klarere enn lengre ned. Det er masse små fisk i vannet som liker å snavle på menneskeføtter, men det var ikke værre enn at det var en smule ubehagelig.

Badedammen min under.


Nede igjen hadde vi ca 45 minutter med lunch - deilig Thaimat og fersk frukt, før vi satte kursen mot elefantridning og bambusrafting. Vel fremme fant vi ut at vi heller ville bade med elefantene enn å rafte (dvs. sitte/stå på små bambusflåter). Vi fikk først en halvtimes ridetur på elefantene før vi skiftet til badetøy og fikk svømme med elefantene også. Elefantgutta har mange morsomme triks i ermet, blant annet fikk de elefantene til å velte sidelengs så vil skulle havne i vannet. Den ene elefanten kunne goså riste på hodet på komando, og når man sitter rett foran skuldrene blir det rene elefantrodeoen! Kjempemorsomt, og da har jeg prøvd å bli kastet av en elefant også. ;)

Videre dro vi til stoppestedet for The Death Railway, hvor vi fikk se deler av den kjente jernbanelinjen før vi gikk på toget. Siste stopp på turen var broen over Kwai, og etter den føler jeg at jeg har gjort det aller meste av det jeg hadde lyst til her i området. Bra utnyttelse av dagen med andre ord!1 kommentar:

Maria Elisabeth sa...

Jøss! Hørtes ut som en spennende dag :)