onsdag 30. juni 2010

Kanchanaburi!

Vi var tidlig oppe i dag for å komme oss av gårde til bussen som gikk 09.30. Siden Khao San Road er et stykke unna, bestilte vi taxien til 08.50 for å ha nok tid. Taxin kom han, men etter å ha kjørt 30 meter fant vi ut at han slett ikke hadde tenkt å slå på taksameteret, og ville ha 300 bat for å kjøre oss. Nå er ikke 300 bat mye penger, men det er ikke vits i å betale over tre ganger den faktisk prisen heller. Vi hoppet ut, og fikk en ny taxi - og igjen var han svært uvillig til å sette på taksameteret. Heldigvis lot han seg overtale, for nå begynte vi å få litt dårligere tid... Vi endte på under 80 bat for turen, så det hadde vært tull å betale 300.

Bussen til Kanchanaburi rakk vi med god margin, men det var ikke mer enn akkurat at vi fikk plass. Minibussen hadde riktignok plass til alle menneskene, men bagasjen var det værre med. Bagasjen ble lempet på taket, sikret med to elastiske stropper, og ferden mot Kanchanaburi kunne sette i gang.

Igjen fikk vi en tilnærmet suicidal sjåfør, men heldigvis var det store og relativt gode veier hele veien, så det gikk greit. Ikke fullt så greit for en lastebil og varbil som hadde krasjet på vei opp hit - var ikke mye igjen av fronten på noen av dem. Heldigvis kom vi helskinnet frem, og gjestehuset Sugar Cane hadde plass til oss. Rom uten varmt vann, men med noen som kan ligne en dusj, og en liten vifte i stedet for AC. Kanskje like greit for å forberede oss på forholdene i temepelet?


Her har vi utsikt over Kwai, og det er ikke langt hverken til broen over Kwai, krigskirkegården eller The Death Railway. Lurer på å ta litt lett sightseeing i kveld, før vi avslutter med massasje og noe kaldt å drikke før turen går til tigertempelet i morgen.


Akkurat nå er jeg nydusjet (sko på i dusjen som er så og si over toalettet, med kun kaldt vann!) og kjøler ned bena på en flaske vann. Det hadde ikke gjort noe med en AC kjenner jeg, men dette må jeg jo bare bli vant til uansett.

1 kommentar:

Camilla Isabell Kolstad sa...

Veldig til omveltning iallefall! Håper du får det fint, gleder meg allerede til neste oppdatering :D